Home » Blog » Spiritueel » Energie en haar invloeden: op jou en je omgeving
Invloeden van energie

Energie en haar invloeden: op jou en je omgeving

door | 27 sep, 2021 | Spiritueel

Energie is overal aanwezig

Energie heeft meer invloed op jou, dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Wanneer mensen in contact komen met elkaar. Vindt er altijd interactie plaats. Zo heeft de energie van de ene persoon invloed op de energie van de andere persoon. Het kan grote gevolgen hebben voor iemand. Wanneer je gaat inzien dat iemand anders zijn energie, grote invloed heeft op jou en visa versa. Kun je er bewust mee omgaan en veranderingen aanbrengen in jouw denken en handelen.

Iedereen heeft een aura

Ieder mens heeft zijn eigen energieveld. De term die men hiervoor gebruikt is aura. De aura is dus het energieveld. Ieder levend wezen heeft zijn eigen aura. Wanneer mensen met elkaar in aanraking komen, komen ze in aanraking met elkaars energieveld. Dit kan leiden tot bewuste en onbewuste handelingen. Je herkent het vast, soms merk je meteen op dat er een bepaalde energie in een ruimte aanwezig is. Je voelt het bij het betreden van de ruimte. Je voelt dus dat je reageert op de ruimte. Je voelt je anders. Het kan zijn dat je opeens heel vrolijk en vredig voelt. Of juist het tegenovergestelde voelt. Je voelt jezelf somber en ongelukkig. Dit gevoel kan zomaar uit het niets jou overkomen. Je wordt geraakt door de energie van de ruimte. Meerdere factoren hebben hun uitwerking op jouw energieveld. 

lichaamsenergie

Actie en reactie

Vaak realiseer je het zelf niet, maar de omgeving heeft net zoveel invloed op jouw energie als mensen. We kunnen daarbij denken aan zoals meubels, decoratie of zelfs het gebruik van kleuren. Alles draagt zijn energie uit! Daarom is het ook van belang dat je kiest voor meubels, decoratie en kleuren waar jij je echt goed bij voelt. Zodat je altijd een fijne plek hebt waar jij je thuis voelt.

Interactie tussen mensen ervaart men vaak het sterkst. De uitstraling van iemand wordt snel waargenomen. Zodra wij dit hebben waargenomen vormen wij direct een beeld erbij. Realiseer jezelf wel dat het beeld dat jij jezelf vormt een weergaven is van jouw eigen ervaringen. Jouw referentiekader. Omdat wij allemaal onze eigen beleefwereld hebben, bouwen wij ook ons eigen referentiekader op. Daarom hebben wij allemaal onze eigen denkwijzen en meningen.

Zo kan het zijn dat de ene persoon op het postuur van de ander reageert. Terwijl de andere persoon juist op de haarkleur reageert. Door jezelf bewust te worden van welke aspecten jouw reacties oproepen, kun je ook leren er anders naar te gaan kijken. Hierdoor kun je uiteindelijk ook anders gaan reageren op anderen. Vaak heeft de reactie te maken met een oude ervaring of zelfs onbewuste herinnering.

Nivea potje

Niet invullen voor een ander

Het is belangrijk dat je jezelf leert om vanuit jouw voelen te praten en niet vanuit wat de ander jou heeft aangedaan of waarmee de ander jou heeft lastig gevallen. Let op, blijf altijd eerlijk naar jezelf! En probeer niet in te vullen hoe de ander zich zou moeten voelen! Stop vanaf vandaag met invullen voor een ander! Houdt het bij jezelf. Onthoud het woord NIVEA. Steeds wanneer je weer invult voor de ander zal je het NIVEA blikje of logo voor je zien. Hiermee kun je jezelf langzaam maar zeker leren om te stoppen met invullen voor de ander. Geef jezelf de mogelijkheid om te ontdekken wat jij doet en vooral waarom je het doet.

Realiseer jezelf ook dat jij in staat bent om jouw gedrag bij de ander neer te leggen. Dit heet spiegelen. Het gedrag waar jij zelf mee aan het stoeien bent, leg je op de ander neer. Let op, het gene wat jij jezelf nog mag leren is vaak de aanleiding om het bij de ander te benoemen.

Interessante artikelen

  • underconstruction
  • underconstruction

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf nu in op de nieuwsbrief van Lucinda Althea om het laatste nieuws, updates en andere leuke tips en informatie te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin