Reumatische klachten blijvend verlichten

Met Chinese geneeskunde kruiden & voeding en healings

Reumatische klachten
Wat als je lichaam niet meewerkt…

Heb jij reumatische klachten of de diagnose reuma, artrose, jicht, fibromyalgie, artritis of andere fysieke klachten die ervoor zorgen dat je lichaam niet meewerkt? Dan is de kans groot dat dit je leven beheerst. Een lichamelijke beperking maakt dat je je niet alleen opgesloten voelt in je lichaam, maar ook in je hoofd. Wellicht maak je je zorgen, heb je veel last van emotionele uitbarstingen en voel je veel onbegrip.

Als je dit leest, en je gelooft ergens diep van binnen dat het beter kan met jouw reumatische klachten, dan ben je bij mij aan het goede adres. Wanneer je echt terug gaat naar de natuur, dan kom je namelijk ook dichter bij jezelf. Samen onderzoek ik graag hoe je je klachten blijvend kunt verlichten. 

Reumatische klachten
Reumatische klachten

Samen onderzoeken wat jouw lichaam nodig heeft

Ik, Lucinda, weet hoe het is om je gevangen te voelen in je eigen lichaam. Op mijn 4e kreeg ik te maken met acute jeugdreuma. Ik behoorde tot de zwaarste categorie, zwellingen, ontstekingen, verschrikkelijke pijnen en beperkingen. Jarenlang, ziekenhuis in en ziekenhuis uit met uiteraard vele en zware medicaties voor mijn reumatische klachten. Ik was veel ziek en ik was vaak afwezig van school. Mijn jeugd stond in het teken van pijn en behandelingen, die vaak niet goed genoeg aansloegen. 

Toen ik in aanraking kwam met de alternatieve geneeskunde ging er een nieuwe wereld voor me open! Ik had niet durven dromen dat ik iets zou vinden dat echt zou helpen. Door mijn alternatieve therapie ging het stapje voor stapje beter met de reumatische klachten. Op dit moment voel ik me beter dan ooit, al moet ik uiteraard rekening houden met de grenzen van mijn lichaam. Ik voelde altijd al: ik wil anderen helpen met klachten om hun gezondheid weer terug te vinden. Nu is mijn droom werkelijkheid geworden.

Met mijn praktijk in Raamsdonksveer kijk ik graag met behulp van de Chinese Geneeskunde en eventueel via het mediumschap & trance healing hoe wij samen jouw klachten kunnen verlichten. Ik geloof dat de kennis over het natuurlijk herstellen van je lichaam oneindig is, en leer steeds weer door om zo breed mogelijk opgeleid te zijn en deze kennis met elkaar te combineren.

Luister goed naar je lichaam en intuïtie, zorg ervoor dat je op een natuurlijke manier terug in balans komt, waardoor reumatische klachten verlichten. 

Als je je herkent in het volgende, dan is dit iets voor jou:

Je wil graag aan de dagelijkse activiteiten deelnemen maar dit lukt niet meer. Als je wel een keer iets meedoet, ben je aan het einde helemaal kapot en heb je veel tijd nodig om bij te komen. Je verlangt ernaar om de normale dingen weer te kunnen doen, zoals even snel een boodschap halen bij de supermarkt. Je verlangt naar zelfstandigheid en je wil je het liefste weer normaal voelen.

Pijn. Je voelt altijd wel pijn…. Soms kun je er niet van slapen of word je er helemaal gek van. Je maakt je zorgen over de toekomst. Hoe nu verder? Je wil jezelf weer zonder pijn kunnen verzorgen. Denk hierbij aan: douchen, afdrogen en aankleden, tandenpoetsen, toiletbezoek, koken of het huishouden doen. Er zijn zoveel dingen die je graag wil doen, maar je wordt verhinderd door pijn en daardoor heb je er al bij voorbaat geen zin meer in. Je voelt je soms moedeloos en alleen. 

Je bent continu in conflict. Je wil van alles met je mind, maar je lichaam wil en kan niet mee. Dit zorgt voor een continu gevecht. Als je de grenzen van je lichaam niet respecteert, krijg je daar de volgende dag de rekening van. Je ervaart sterke emoties zoals boosheid, verdriet, frustratie, angst en je maakt je zorgen

Je hebt al zoveel geprobeerd. Het helpt soms wel, maar dan is het altijd maar even en niet genoeg. Medicatie zorgt weer voor andere klachten waar je last van hebt. Je gelooft nog wel in een oplossing, maar het lijkt alsof iedereen in je omgeving geen nieuwe mogelijkheden meer ziet. Er is veel onbegrip van anderen. Ze zien niet aan de buitenkant hoe je je echt voelt en begrijpen je dan niet. Dit is het. Je moet er maar gewoon mee leren leven. Ergens ga je dit zelf bijna ook geloven.

Minder pijn, meer zelfstandigheid en een positievere mindset

Minder pijn

Je ervaart minder pijn, je voelt je meer verlicht en minder moe.

Meer zelfstandigheid

Je ervaart meer bewegingsvrijheid, minder hulpbehoevend van andere mensen of hulpmiddelen.

Positievere mindset

Door dat je minder pijn en meer bewegingsvrijheid ervaart krijg je een positievere mindset en kun je meer genieten van het leven.

Ervaringen van mijn klanten

In juli ben ik in contact gekomen met Lucinda en haar praktijk. Ik kende haar al jaren en heb gezien hoe ze gevochten heeft met haar gezondheid en hoeveel doorzettingsvermogen Lucinda bezit. Ze is met veel liefde, interesse en kracht haar praktijk begonnen.

Ik heb een heel fijn consult bij haar gehad. Ze is heel gedreven. Met haar vele kennis voelde ik mij heel gerustgesteld. Ze heeft mij goed geholpen en advies gegeven. Nu volg ik haar advies. Ik ben heel blij dat ik al heel snel verschil merkte en mij een stuk beter voel.

Lucinda bedankt, je bent naast je professionele opstelling ook een warm persoon die mensen op hun gemak laat voelen, begrip toont en luisterend oor hebt, waar de meeste artsen nog wat van kunnen leren.

Patricia Cárdenas, 46 jaar

Interieur verzorgster

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

In de Chinese geneeskunde vormt lichaam, ziel en geest een eenheid. Zo kunnen emotionele problemen zorgen voor orgaan- en mentale problemen en omgekeerd.

De TAO, in de basis van de TCM. Het is een manier van leven, waarbij mensen in overeenstemming leven met de natuur en hun bezieling. Volg jij niet jouw pad in het leven, dan geeft dit verstoringen waardoor er klachten kunnen ontstaan.

TCM is was vroeger niet alleen bedoelt om mensen van ziekte te genezen (hij onderwijst de patiënt in een gezonde levensstijl) maar ook om mensen tot op hoge leeftijd gezond te begeleiden om de TAO te laten bereiken.

De visie van de TCM gaat uit van balans tussen Yin en Yang. De oorzaak van ziekte is dus een onbalans van Yin en Yang. Het eigenlijke doel van de TCM is het bewustzijn van de mensen te verhogen.

De vijf pijlers binnen de Chinese geneeskunde zijn:

1) Acupunctuur
2) TuiNa
3) Kruiden
4) Voeding
5) Qi Gong

“Verschillende ziektes, dezelfde behandeling;
Dezelfde ziektes, andere behandelingen.”

-Gezegde uit de TCM-

Polsdiagnostiek

Wat is gezondheid?

Bij gezondheid is Yin en Yang in balans en stroomt de Qi (energie) onbelemmerd door de organen en meridianen. Het lichaam wordt voorzien van lichaamssappen en bloed. Er zijn geen stagnaties in het lichaam. Dit kun je zien aan:

1) Goede mentale houding

2) Goede vitaliteit en energie overdag

3) Goede nachtrust

4) Gezonde trek, die duidt op een gezonde  
      spijsvertering

Om dit te bereiken en te behouden zijn de volgende factoren belangrijk: voeding, beweging, ademhaling, gezonde mentale houding en voldoende rust. De focus binnen de TCM is het aanspreken van het zelf herstellende vermogen van het lichaam.

Op dit moment werk ik met kruiden en voeding binnen de TCM om daarmee onder andere reumatische klachten te verminderen. Door de tijd heb ik ambities om acupunctuur te volgen.

Ik vertel je graag nog meer over de Chinese geneeskunde tijdens een consult. Of door middel van blogartikelen.

Op een natuurlijke manier werken aan je gezondheid

Het verlichten van reumatische klachten is een heel proces. Je kunt in korte tijd goede resultaten behalen, maar daar heb ik jou voor nodig! Werken met kruiden en voeding werkt alleen als jij je voor de volle 100% inzet. Ik werk graag samen met jou in een langer traject. Hoe precies, bepalen we samen. Het traject start altijd met een eerste consult en intake. Deze afspraak duurt wat langer. Hier ga ik in op jouw reumatische klachten. Hoe de klachten zich uitten bij jou. Ik leer jou en jouw verhaal graag kennen. Daarna ga jij zelf met de kruiden aan de slag en plannen we een vervolgconsult in. Ik zie je graag iedere drie weken terug om te kijken hoe het gaat en wat de nieuwe stappen zijn. Met kruiden kun je heel snel dingen bereiken. Hoeveel consulten er precies nodig zijn, stemmen we samen af. Ik ben zelf al jaren bezig om mijn gezondheid te verbeteren, met resultaat. Ik leer iedere keer weer bij en mijn lichaam en mindset wordt steeds sterker. 

Ik neem graag echt de tijd voor jou. Er is altijd even ruimte om je verhaal te vertellen. Ik weet vanuit mijn eigen periode van ziek zijn hoe belangrijk dat is. Bij mij hoef je niks te verbloemen, je mag helemaal jezelf zijn, graag zelfs!

 

Vervolgconsulten Chinese geneeskunde

Tijdens het consult krijg je advies voor bepaalde kruiden om jouw reumatische klachten verder aan te pakken. De aanbevolen kruiden, tincturen en theeën en bepaalde voedingssupplementen kun je bij mij kopen. De kosten hiervan vallen buiten het tarief voor het consult.

 

Therapeutisch mediumschap & Trance Healing en Paramedisch & Psychosociaal mediumschap

Wil je graag een therapeutisch mediumschap en trance healing ervaren? Dat kan! Naast Chinese geneeskunde, is het ook mogelijk om bij mij op een spiritueel niveau te werken aan je gezondheid. Dit kan door middel van een therapeutisch mediumschap & trance healing en Paramedisch & Psychosociaal mediumschap consult. Hierbij kijken wij samen waar de blokkades zitten op spiritueel niveau. En hoe wij deze blokkades dan kunnen transformeren. Op deze manier kun je snel drukkende overtuigingen, emotionele pijn en/of verdriet oplossen. Of afgesloten gevoelens of vaste patronen en blinde vlekken achterhalen. Wanneer duidelijk is wat er precies speelt kan hier aangewerkt worden. De blokkade of pijn kan uit dit of een vorig leven zijn ontstaan. Het is belangrijk dat de inzichten worden getransformeerd zodat je de blokkade kan loslaten. En daarmee de klachten zich verminderen of zelfs geheel opgelost worden.

 

Op een natuurlijke manier je lichaam weer in balans brengen en pijn verlichten bij reumatische klachten.

Veelgestelde vragen

Ik heb geen reuma, maar andere klachten, kan ik ook bij jou terecht?

Ja, zeker! Iedereen is van harte welkom in mijn praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag om jouw gezondheid te verbeteren.

Wat is de werkwijze?

Tijdens de intake breng ik in kaart welke onbalansen er aanwezig zijn. Ik stel vragen, bekijk je tong en voel je polsen om een Chinese diagnose te stellen. Aan de hand daarvan stel ik een behandelplan op. Om jouw klachten te verlichten. Ik geef jou adviezen over voeding, kruiden, vitamines, mineralen en levenstijl. En kan ik ervoor kiezen om healings te geven wanneer je daarvoor openstaat. Met de biotensor kan ik ook testen uitvoeren om te kijken welke kruidenmixen, vitamines, of mineralen geschikt zijn voor jou. Of van welke allergieeën je last hebt. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een therapeutisch mediumschapsconcult doen. Hiermee kun je inzichten verkrijgen waarom je nu bepaalde klachten hebt vanuit een andere visie. Samen kunnen wij belemmerende overtuigingen transformeren die je in dit of in vorige levens hebt gecreerd. Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Ik neem graag de tijd om naar jou te luisteren en samen te kijken hoe ik jou kan helpen. Ik werk uitsluitend op afspraak.

Worden de consulten vergoed door zorgverzekering?

Nee, op dit moment worden de consulten niet vergoed door de verzekering.

Hoe is de locatie te bereiken?

Auto
De locatie is goed te bereiken met de auto via de A27 en A59. Het beste parkeer je achter het huis. Hier is een ruime parkeerplaats aanwezig. Hiervoor hou je de Zeldenrustlaan aan en ga direct het eerst straatje links . Op dit moment komen de cliënten via de voordeur het huis binnen totdat de garage klaar is met de verbouwing. Ben je slecht ter been? Geef dit van tevoren aan.

Openbaar vervoer
Je kunt het beste uitstappen bij het busstation aan de Van Wijngaardenstraat vanaf daar is het nog circa 6 minuten lopen.

Ik ben slecht ter been, kan ik ook komen voor een consult?

Ja, je bent van harte welkom. Neem wel even contact met mij op, dan kunnen we als tijdelijke oplossing in de woonkamer het consult verzorgen, zolang de garage nog niet is verbouwd.

Ik zit in een rolstoel, kan ik ook komen voor een consult?

Ja, je bent van harte welkom. Neem wel even contact met mij op, samen kijken wij naar een geschikte oplossing om jou te behandelen. Helaas, is de praktijk in Raamsdonksveer op dit moment nog niet volledig rolstoel toegankelijk. 

Pijn verminderen en meer bewegingsvrijheid ervaren met een positievere mindset

Laten we samen werken aan jouw gezondheid en daarmee de pijn verminderen, meer bewegingsvrijheid creëren wat resulteert op positievere kijk op het leven.