Psychische klachten blijvend verlichten

Met Chinese geneeskunde kruiden & voeding en healings

Psychische klachten

Wat als je niet uit de negatieve spiraal komt…

Heb jij last van een psychische klachten zoals een slecht zelfbeeld, depressie, trauma’s, onzekerheden, angst, stress, burn-out of andere psychische klachten die ervoor zorgen dat je totaal niet lekker in je vel zit? Dan is de kans groot dat dit je leven beheerst. De impact van een psychische aandoening wordt vaak onderschat. Het maakt je vaak uitzichtloos en moedeloos. Wellicht maak je je zorgen, heb je veel last van emotionele uitbarstingen en voel je veel onbegrip.

Geloof je dat het beter kan?

Als je dit leest, en je gelooft ergens diep van binnen dat het beter kan, met jouw psychische klachten. Dan ben je bij mij aan het goede adres. Als je echt terug gaat naar de natuur, dan kom je namelijk ook dichter bij jezelf. Samen onderzoek ik graag hoe je je klachten blijvend kunt verlichten.

psychische klachten
psychische klachten

Samen onderzoeken wat jouw geest nodig heeft

Ik, Lucinda, weet hoe het kan zijn als je psychische klachten hebt zoals een slecht zelfbeeld. Of last hebt van onzekerheden, angsten of trauma’s. In mijn leven heb ik hier ook zelf mee te maken gehad. 

Tevens weet ik hoe het kan zijn als je te maken hebt met anderen die kampen met psychische klachten zoals een slecht zelfbeeld, trauma’s, depressiviteit, angsten, verslavingsproblematieken of andere psychische aandoeningen/stoornissen.

Door de jaren heen

Heb ik meerdere relaties gehad waarbij psychische aandoeningen centraal stond. Daardoor weet ik hoe lastig het kan zijn voor jou, jouw partner, kinderen, ouders  of collega’s. Hoge pieken en dalen, van de ene op de andere moment uitbarsten in boosheid of in tranen.

De psychische pijn die je wilt verdoven door middel van drugs, alcohol of zelfs zelfmoordpogingen. Behandelingen, slaan niet of nauwelijks aan. Ook krijg je te maken met bijwerkingen. Je voelt je eenzaam, down, wanhopig en denkt dat je niks waard bent. Er is hoop! Altijd is er een puntje licht in de duisternis, denk maar aan het begrip Yin en Yang. Ook in jou zit er een prachtig puntje van licht!

Natuurlijk herstel van het lichaam

Ik geloof dat de kennis over het natuurlijk herstellen van je lichaam oneindig is. Met mijn praktijk kijk ik graag met behulp van de Chinese Geneeskunde en/of via het mediumschap & Trance healing hoe wij samen jouw klachten kunnen verlichten. Ik leer steeds weer door om zo breed mogelijk opgeleid te zijn en deze kennis met elkaar kan combineren. Waardoor mijn gereedschapskist steeds meer gevuld is en dat wij zoveel mogelijk resultaten kunnen boeken.

Ik voelde altijd al: ik wil anderen helpen om terug in balans te komen. Nu is mijn droom werkelijkheid geworden. Met mijn praktijk in Raamsdonksveer kijk ik graag met behulp van de Chinese Geneeskunde en/of mediumschap & Trance healing hoe wij jouw psychische klachten blijvend kunnen verlichten.

Luister goed naar je lichaam en intuïtie, om in balans te komen op een natuurlijke, vitale en gezonde manier, waardoor psychische klachten verlichten. 

Als je je herkent in het volgende, dan is dit iets voor jou:

Je ervaart psychische klachten zoals psychische pijn. Je voelt altijd wel pijn diep van binnen… Je slaapt slecht, onrustig of droomt veel. Vaak voel je je leeg en opgefokt. Je ervaart een kort lontje. Het leven interesseert je allemaal weinig. Je hebt veel last van humeur schommelingen. En je maakt je teveel zorgen over de toekomst. Hoe nu verder?

Je wilt genieten en onbezorgd kunnen leven. Maar je maakt de problemen alleen maar erger. Je doet anderen ook onnodig pijn, je beseft het, maar je krijgt het niet voor elkaar om aardig en respectvol te reageren. Denk hierbij aan: slechte relatie met je partner, kinderen, ouders, vrienden of collega’s. Je raakt mensen kwijt. Ook raakt je steeds meer geïsoleerd. Je houding en gedrag verslechten met de tijd. Er zijn zoveel dingen die je graag wil doen, maar je wordt verhinderd door de drukte en negativiteit in je hoofd. Bij voorbaat heb je er al geen zin meer in. Je voelt je met regelmaat moedeloos en alleen.

Je bent continu in conflict. Oude pijnen kun je niet los laten. Je zit gevangen in je eigen boosheid of verdriet. Dit zorgt voor een continu gevecht. Daardoor ervaar je sterke emoties zoals boosheid, verdriet, frustratie, angst en je maakt je zorgen. Jouw denken en voelen ligt niet op een lijn.

Je ziet het niet meer zitten en je denkt dat het nooit goed komt. Je bent altijd druk, met name in je hoofd. De negatieve spiraal gaat alleen maar verder naar beneden. Er lijkt geen verbetering te komen. Je voelt je onbegrepen en eenzaam.

Graag wil je aan de dagelijkse activiteiten deelnemen maar dit lukt niet meer of het kost je enorm veel moeite. Je bent snel overprikkeld. Ook ben je snel moe, je hebt veel tijd nodig om bij te komen. En de negatieve gedachten belemmeren je waardoor je weinig tot geen plezier meer uit het leven kunt halen. En je wil je het liefste weer innerlijke rust ervaren. Ook wil je stoppen met jezelf pijn te doen.

Je hebt al zoveel geprobeerd om je psychische klachten te verlichten. Het helpt soms wel, maar dan is het altijd maar even en niet genoeg. Medicatie zorgt weer voor andere klachten waar je last van hebt. Je gelooft nog wel in een oplossing, maar het lijkt alsof iedereen in je omgeving geen nieuwe mogelijkheden meer ziet. Er is veel onbegrip van anderen. Ze zien niet aan de buitenkant hoe je je echt voelt en begrijpen je dan niet. Dit is het. Je moet er maar gewoon mee leren leven. Ergens ga je dit zelf bijna ook geloven.

Meer innerlijke rust, een positieve kijk op het leven en meer blijheid ervaren

Meer innerlijke rust

Je ervaart meer rust in je hoofd, je kunt meer prikkels verdragen, je voelt je rustiger en stabieler, je kunt meer dingen aan.

Positievere mindset

Je kijkt met een postievere blik naar het leven, je ziet het leven kleurrijker in. Je krijgt meer energie. Je bent actiever.

Meer blijheid

Je voelt je beter in je vel, je ervaart meer blijheid en het gevoel van geluk in je leven. Je kunt meer genieten van de kleine dingen.

Ervaringen van mijn cliënten

Lucinda is heel betrokken en heeft veel kennis, legt goed uit de relatie tussen de klachten en haar behandelplan, komt heel professioneel over. Mijn darmklachten zijn verbeterd dankzij haar kundig adviezen en supplementen.

Ylenia Degli Esposti

Fysiotherapeut

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

In de Chinese geneeskunde vormt lichaam, ziel en geest een eenheid. Zo kunnen emotionele problemen zorgen voor orgaan- en mentale problemen en omgekeerd.

De TAO, in de basis van de TCM. Het is een manier van leven, waarbij mensen in overeenstemming leven met de natuur en hun bezieling. Volg jij niet jouw pad in het leven, dan geeft dit verstoringen waardoor er klachten kunnen ontstaan.

TCM is was vroeger niet alleen bedoelt om mensen van ziekte te genezen (hij onderwijst de patiënt in een gezonde levensstijl) maar ook om mensen tot op hoge leeftijd gezond te begeleiden om de TAO te laten bereiken.

Yin en Yang

De visie van de TCM gaat uit van balans tussen Yin en Yang. Oorzaak van ziekte is dus een onbalans van Yin en Yang. Het eigenlijke doel van de TCM is het bewustzijn van de mensen te verhogen.

De vijf pijlers binnen de Chinese geneeskunde zijn:

1) Acupunctuur
2) TuiNa
3) Kruiden
4) Voeding
5) Qi Gong

“Verschillende ziektes, dezelfde behandeling;
Dezelfde ziektes, andere behandelingen.”
-Gezegde uit de TCM-

Wat is gezondheid?

Bij gezondheid is Yin en Yang in balans en stroomt de Qi (energie) onbelemmerd door de organen en meridianen. Het lichaam wordt voorzien van lichaamssappen en bloed. Er zijn geen stagnaties in het lichaam. Dit kun je zien aan:

1) Goede mentale houding

2) Voldoende vitaliteit en energie overdag

3) Goede nachtrust

4) Gezonde trek, die duidt op een gezonde  
      spijsvertering

Om dit te bereiken en te behouden zijn de volgende factoren belangrijk: voeding, beweging, ademhaling, gezonde mentale houding en voldoende rust. De focus binnen de TCM is het aanspreken van het zelf herstellende vermogen van het lichaam.

Psychische klachten verminderen

Op dit moment werk ik met kruiden en voeding binnen de TCM om psychische klachten te verminderen. Door de tijd heb ik ambities om acupunctuur te volgen.

Ik vertel je graag nog meer over de Chinese geneeskunde tijdens een consult. En door middel van blogartikelen.

Op een natuurlijke manier werken aan je gezondheid

Het verlichten van psychische klachten is een heel proces. Je kunt in korte tijd goede resultaten behalen, maar daar heb ik jou voor nodig! Werken met kruiden en voeding werkt alleen als jij je voor de volle 100% inzet. Ik werk graag samen met jou in een langer traject. Hoe precies, bepalen we samen. Het traject start altijd met een eerste consult en intake. Deze afspraak duurt wat langer. Ik leer jou en jouw verhaal graag kennen. Graag hoor ik hoe jouw psychische klachten zich uitten. Daarna ga jij zelf met de kruiden aan de slag en plannen we een vervolgconsult in. Ik zie je graag iedere drie weken terug om te kijken hoe het gaat en wat de nieuwe stappen zijn. Met kruiden kun je heel snel dingen bereiken. Hoeveel consulten er precies nodig zijn, stemmen we samen af. Ik ben zelf al jaren bezig om mijn gezondheid te verbeteren, met resultaat. Telkens leer ik iedere keer weer bij en mijn lichaam en mindset wordt steeds sterker. 

Ik neem graag echt de tijd voor jou. Er is altijd even ruimte om je verhaal te vertellen. Ik weet vanuit mijn eigen periode van ziek zijn hoe belangrijk dat is. Bij mij hoef je niks te verbloemen, je mag helemaal jezelf zijn, graag zelfs!

 

Vervolgconsulten Chinese geneeskunde

Tijdens het consult krijg je advies voor bepaalde kruiden die ervoor zorgen dat jouw psychische klachten verlichten. De aanbevolen kruiden, tincturen en theeën kun je via mij kopen. Houdt er rekening mee dat de kosten, hiervan buiten het tarief valt voor het consult. 

 

Therapeutisch mediumschap & Trance Healing en Paramedisch & Psychosociaal mediumschap

Wil je graag een therapeutisch mediumschap en trance healing ervaren? Dat kan! Naast Chinese geneeskunde, is het ook mogelijk om bij mij op een spiritueel niveau te werken aan je gezondheid. Dit kan door middel van een therapeutisch mediumschap & trance healing en Paramedisch & Psychosociaal mediumschap consult. Hierbij kijken wij samen waar de blokkades zitten op spiritueel niveau. En hoe wij deze blokkades dan kunnen transformeren. Op deze manier kun je snel drukkende overtuigingen, emotionele pijn en/of verdriet oplossen. Of afgesloten gevoelens of vaste patronen en blinde vlekken achterhalen. Wanneer duidelijk is wat er precies speelt kan hier aangewerkt worden. De blokkade of pijn kan uit dit of een vorig leven zijn ontstaan. Het is belangrijk dat de inzichten worden getransformeerd zodat je de blokkade kan loslaten. En daarmee de klachten zich verminderen of zelfs geheel opgelost worden. 

 

Op een natuurlijke manier je geest weer in balans brengen en lijden verlichten bij psychische klachten.

Veelgestelde vragen

Ik heb geen psychische klachten, maar andere klachten, kan ik ook bij jou terecht?

Ja, zeker. Iedereen is van harte welkom in mijn praktijk. Ik kijk er naaruit om je te ontmoeten en samen aan de slag te gaan om jouw klachten te verlichten.

Wat is de werkwijze?

Tijdens de intake breng ik inkaart welke onbalsen er aanwezig zijn. Ik stel vragen, bekijk je tong en voel je polsen om een Chinese diagnose te stellen. Aan de hand daarvan stel ik een behandelplan op. Om jouw klachten te verlichten. Ik geef jou adviezen over voeding, kruiden, vitamines, mineralen en levenstijl. En kan ik ervoor kiezen om healings te geven wanneer je daarvoor openstaat. Met de biotensor kan ik ook testen uitvoeren om te kijken welke kruidenmixen, vitamines, of mineralen geschikt zijn voor jou. Of van welke allergieeën je last hebt. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een therapeutisch mediumschapsconcult doen. Hiermee kun je inzichten verkrijgen waarom je nu bepaalde klachten hebt vanuit een andere visie. Samen kunnen wij belemmerende overtuigingen transformeren die je in dit of in vorige levens hebt gecreerd. Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Ik neem graag de tijd om naar jou te luisteren en samen te kijken hoe ik jou kan helpen. Ik werk uitsluitend op afspraak.

Worden de consulten vergoed door zorgverzekering?

Nee, op dit moment worden de consulten niet vergoed door de verzekering.

Hoe is de locatie te bereiken?

Auto
De locatie is goed te bereiken met de auto via de A27 en A59. Het beste parkeer je achter het huis. Hier is een ruime parkeerplaats aanwezig. Hiervoor hou je de Zeldenrustlaan aan en ga direct het eerst straatje links. Op dit moment komen de cliënten via de voordeur het huis binnen totdat de garage klaar is met de verbouwing. Ben je slecht ter been? Geef dit van te voren aan.

Openbaar vervoer
Je kunt het beste uitstappen bij het busstation aan de Van Wijngaardenstraat vanaf daar is het nog circa 6 minuten lopen.

 

Innerlijke rust creëren, positievere mindset ontwikkelen en meer blijheid ervaren

Laten we samen werken aan jouw gezondheid en daarmee de negatieve spiraal verminderen, voor een positievere kijk op het leven.