Wie ben ik en wat zijn mijn vaardigheden

"Gezondheid is het belangrijkste bezit in je leven"

Mijn eigen ervaringen met reuma…

Ik, Lucinda, weet hoe het is om je gevangen te voelen in je eigen lichaam. Op mijn 4de kreeg ik te maken met acute jeugdreuma. Ik behoorde tot de zwaarste categorie, zwellingen, ontstekingen, verschrikkelijke pijnen en beperkingen. Jarenlang, ziekenhuis in en ziekenhuis uit met uiteraard vele en zware medicaties voor de reuma. Ik voelde me vaak een nummertje en onbegrepen. Diep van binnen wist ik dat ik van mijn reuma kon afkomen. Maar overal om me heen hoorde ik van anderen dat dat niet kon aangezien de dokters dat verteld hadden. Ik was op dat moment ook heel erg ziek van de reuma. Niemand had me tot nu toe kunnen helpen… Op een dag ontmoette ik iemand die me vertelde over de wereld van de alternatieve geneeskunde. Ik was sceptisch en dacht in eerste instantie dat het toch niet zou werken (niks had me tot nu toe immers goed geholpen…), maar mijn moeder sleurde me er naar toe.

Gelukkig maar! Ik kreeg letterlijk een nieuw leven! Ik leerde over voeding, over de kracht van emoties, het detoxen van je lichaam en nog veel meer. Waardoor mijn reuma steeds rustiger werd. De Chinese geneeskunde heeft ervoor gezorgd dat ik verder kwam dan ooit had durven dromen. Ik werkte samen met mijn lichaam en kwam uit de rolstoel. Ik kon weer normale dingen doen! Ik kon gewoon weer een dag naar de dierentuin. De hele dag winkelen. Ik kon alle normale dingen gewoon weer doen, zonder pijn en zonder dat ik tussendoor moest stoppen omdat ik zo moe was. Ik voelde me letterlijk herboren. Ondertussen was ik gestopt met de regulieren medicatie. Ik had het gevoel dat ik er weer bij hoorde, net als ieder ander er toe deed. Ik kon dingen doen waarvan ik altijd gehoord had dat ik ze nooit zou kunnen.

De jaren daarna

Zijn er veel andere dingen gebeurd waardoor ik toch weer ziek werd, toch weer in die rolstoel terecht kwam. Steeds kwam ik terug terecht in het reguliere circuit waar ik van alles moest waar ik niet achter kon staan. En waarvan ik voelde dat het me niet zou helpen, dat daar het probleem niet zit.

Ik heb doorgezet met de alternatieve therapie en Chinese Geneeskunde en gaf niet op. Zo leerde ik steeds weer meer over mezelf en heelde ik mijn lichaam opnieuw.

Ik voelde heel duidelijk: ik wil anderen hiermee helpen. Ik wil anderen laten zien dat er hoop is, dat er wonderen mogelijk zijn als je verder durft te kijken en echt aan jezelf werkt, zowel fysiek, als emotioneel, als spiritueel.

Ondertussen heb ik zelf een aantal opleidingen afgerond en is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen te begeleiden met het herstellen van hun lichaam en geest. En daarbij het vinden van de kracht en het doorzettingsvermogen in zichzelf. Ook jij kunt verlichting van je klachten ervaren als je wilt! Mijn specialismen zijn reuma gerelateerde klachten en psychische klachten.

Huidige situatie

Mijn lichaam heeft zoveel te verduren gehad, dat ik nog steeds niet volledig hersteld ben. Door alle medicatie heb ik schade opgelopen aan mijn gezondheid. Waardoor ik er op dit moment nog hard aan mag werken om weer volledig terug te komen in gezondheid. Zo loop ik nog steeds een beetje mank door een verkeerde stand van mijn benen, en moet ik goed op mijn energieniveau letten. Ik ben snel overprikkeld. Toch ben ik echt een doorzetter en weet ik heel goed wat ik wil. Ik ga stapje voor stapje. Ik laat me niet meer afleiden door wat mensen uit mijn omgeving zeggen en weet hoe ik echt naar mijn lichaam moet luisteren. Ik ken de grenzen van mijn lichaam. Ondertussen leer ik nog steeds iedere dag bij.

Herken je het volgende?

Herken je dat je zelf tegen de beperkingen van je lichaam aanloopt door bijvoorbeeld reuma, een ander auto-immuunziekte of andere vage klachten? Dan puzzel ik graag met je mee. Ik kan je niet beloven dat de weg makkelijk en snel is, maar ik weet zeker dat het leerzaam is en dat je stapje voor stapje vooruit komt. Ik ontmoet je graag in mijn praktijk in Raamsdonksveer.

Voor wie wil heb ik mijn hele levensverhaal volledig uitgeschreven. Daarin lees je de belangrijkste gebeurtenissen in mijn leven. Wil je gelijk een afspraak maken? Dat kan ook!

jeugdreuma
Volg mij op Social Media:

Gevolgde opleidingen

Basis vakopleiding Chinese Geneeskunde

De BVO is het eerste jaar in de Chinese geneeskunde. (propedeuse).

In deze opleiding krijg je onder andere les in:

  • Qi en disbalansen
  • Yin en Yang denken
  • Drie schatten
  • Filosofische stromingen
  • Fascia
  • 5 Elementen-leer
  • Pathologieën en ziekte-oorzaken
  • Pols- en tong-diagnose
  • Meridianen
  • Etc.

Een prachtig jaar waarin alle facetten van de Chinese Geneeskunde aanbod komt.

 

 Geslaagd
2018

Chinese Geneeskunde, inheemse kruiden

In de opleiding wordt veel uitgelegd over gezondheid en wat er gebeurt als bepaalde regelsystemen in je lichaam haperen, ontregeld of geblokkeerd zijn. Er wordt aandacht besteed aan preventie en diverse ‘westerse ziekten’ vertaald naar de Chinese Geneeskunde. 

Er worden meer dan 80 Nederlandse masterkruiden besproken. 50 meest genees-krachtige planten die te vinden zijn op onze planeet. Ook leer je nog eens 70 meest gebruikte oeroude Chinese patent formules.

 Je leert het bereiden van: theeën, soepen, tincturen, maceraten, homeo-pathische verdunningen, oliën, elixers, kruidencombinaties, zalven, remedies, extracten, pakkingen, enz.

 

  Geslaagd
2022

MetaQi, stofwisseling en Chinese voedingsleer

In de opleiding  Voedingsleer, leer je het lichaam in een optimale conditie houden en hoe je voeding als medicijn kunt gebruiken.

De oude Chinezen weten al duizenden jaren dat ze door het eten van uitgebalanceerde voeding gezond tot op hoge leeftijd vitaal konden blijven. De Chinese geneeskunde is van oudsher een preventieve geneeskunde waarbij onder andere voeding werd en wordt gebruikt om het lichaam en de geest in een optimale conditie te houden en ziekten te voorkomen of te genezen. Hun kennis hierover is onvoorstelbaar groot en bewijst al duizenden jaren zijn effectiviteit. Het versterken van het spijsverteringssysteem staat hierbij steeds centraal. 

 

  Geslaagd
2021

Paramedisch & Psychosociaal Mediumschap

 

 

In deze opleiding leer je de taal van de ziel en het signaal van het lichaam, de organen, weer te kennen. Zowel op paramedische als op psychisch sociaal gebied. De informatie leren communiceren van organen, spieren, gewrichten, klieren en andere lichaamsdelen.

Je leert ziektebeelden te herkennen als signaal van de ziel zoals:

Gewrichts-pijnen, artritis en reuma. Astma en bronchitis. Hart, long, lever, gal en milt verstoringen. Kankers en tumoren. Huidziekten en andere allergieën. Hoofdpijnen en migraine. Ontstekingen, spierziekten, stress gerelateerde problematieken. Depressies en vermoeidheid. Stemmings-wisselingen, borderline en schizofrenie enz.

 

 

 

 

 

 

 

Geslaagd
2019

Mediumschap & Trance Healing Therapeut

  Is een mooie nieuwe en verkwikkende manier om eenduidig bij de oorzaak van pijn of blokkade(s) te komen, die persoonlijke of spirituele groei kunnen belemmeren.

Drukkende overtuigingen, emotionele pijn en/of verdriet, afgesloten gevoelens, vaste patronen en blinde vlekken kunnen direct en nuchter worden achterhaald en inzichtelijk worden gemaakt. De blokkade of pijn kan in dit of vorige levens zijn ontstaan en horen te worden ontleed en ontrafeld om getransformeerd te worden, zodat de blokkade kan worden losgelaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geslaagd
2019   

Traditionele Engelse Heks Bachelor en Master opleiding

Als heks heb je toegang tot een magische bron van energie in jezelf, dieren en de natuur. Heksen voelen aan dat de natuur en alles dat daaruit voortkomt bezield is. Alles bestaat uit energie. Veel mensen verliezen deze energie uit het oog na hun kindertijd.

Heksen eren het leven en de natuur door stil te staan bij de veranderingen oftewel de cycli van de natuur. Een geboren heks heeft een aantal eigenschappen in zich, zoals: de maan heeft aantrekkingskracht, ze houden enorm veel van dieren, ze zijn erg empathisch, bliksem en donder is niet beangstigend, ze hebben van nature helende eigenschappen, ze ervaren regelmatig visoenen en de aarde geeft hen kracht.

In de opleiding leer je alles over de maanfeesten en maanmagie maar ook diverse soorten orakels. Wat heb je nodig voor je altaar en hoe maak je amuletten en talismannen. Ook het maken van zalfjes, sappen, siropen, jam, zeep en wijn. Daarnaast leer je ook het heksenschrift. En het geheim van de witchesladder, healing bottle. Ook gezichten- en handlezen komt aan de orde, black mirrow, smudge feathers en nog heel veel meer! 

 Geslaagd
2021 Bachelor,
  2022 Master  

The Healer

Deze opleiding bestaat uit twee modules. Module 1 is I AM.
Het belangrijkste van module 1 is dat je in je kracht komt te staan en dat je de helende energie gaat voelen. Jij als persoon bent in module 1 zeer belangrijk en we gaan daarom ook heel diep in op je gevoelslichaam. We gaan ook in op de verschillende dimensies van energie en bewustzijn. We leren ” tijdreizen ” en wat wij daarmee kunnen doen. Gebruik van Archetypes en creëren van windows.
 
Module 2 is WE ARE.
Als we eenmaal in onze kracht staan en we voelen de helende energie dan is het moment aangekomen om als ” gastheer/-vrouw” op te gaan treden. Wij zijn namelijk niet alleen in dit universum.
Is het nog wel verstandig om, in deze tijd dat de aarde in trilling omhoog aan het gaan is, te healen vanuit je eigen energiefrequentie?
En als we niet alleen zijn, met wie kunnen we dan samenwerken?
Belangrijk in deze is, het omarmen van de God en Godin in jezelf en hoe dat kunt doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geslaagd 2023

Jaartraining Sjamanisme

Sjamanisme is de oudste en krachtigste spirituele levenswijze die de mensheid kent. Het is het geloof van natuurvolkeren over de hele wereld, van Afrika, tot Amerika, van Lapland tot de Amazone.  

De sjamaan staat in totale verbinding met het hele leven. Zij leeft in vertrouwen en eenheid. Zij ervaren dus de wereld om hen heen als verbonden. Alles staat in verbinding met elkaar. 

Sjamanen zijn in de eerste plaats healers. Ze zijn verantwoordelijk voor de harmonie tussen de mensen, de gemeenschap, de dieren, de elementen en de spirituele wereld. In onze moderne samenleving omarmen steeds meer mensen sjamanisme als een moderne en praktische spirituele levenswijze: leven in harmonie met hun ware natuur.

Het sjamanisme maakt gebruik van oeroude technieken om het lichaam en geest te herstellen. In healingsessies, rituelen en meditatie wordt altijd gebruik gemaakt van mystieke instrumenten als sjamanendrums, bellen, ratels, klankschalen, fluiten en zang. De herhalende klanken en specifieke trillingen brengen je in een hogere staat van bewustzijn. Het geeft een diepe ontspanning zowel fysiek als op mentaal niveau. De sjamaan is dan instaat om de healingenergie te laten stromen. Blokkades worden los gemaakt en opgeruimd, zodat je steeds meer ruimte krijgt en meer in balans komt. Waardoor klachten zullen verminderen. 

Start januari 2023 

Cursussen

Intuïtieve ontwikkeling

In deze opleiding maakt je de basis van spiritualiteit eigen.

Stress Release

Stress Release is ontwikkelt, om trauma te doorstaan en te verwerken. Het is effectief voor iedereen met chronische stress en spanning, die meer welzijn zoekt in zijn of haar leven.​

Pendelen

Pendelen is een mooie manier om inzicht te krijgen in verschillende vragen.

Biotensor

De Biotensor is een uniek instrument voor het testen van energetische trillingen en specifieke (lichaams)functies.

Klankschaal massage

Een klankschaal behandeling is er met name op gericht om opgehoopte spanningen (emoties) uit het lichaam te trillen, waardoor het lichaam zich weer volledig kan ontspannen.

Wordt Meester Van Je Energie

Een dagelijkse online cursus gedurende 7 weken lang over een Senang leven, geeft je een leven vol innerlijke rust, liefde, licht, geluk, blijdschap, succes en overvloed. 

Diagnostiek, TCM

Het aanleren en ondersteunen bij Yang en Yin symptomen en diagnosticeren.

EMDR Masterclass

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization & Reprocessing. Het is een therapievorm om emoties van ingrijpende gebeurtenis en/of trauma’s te neutraliseren.

Guasha

Guasha is een schraaptechniek die op een eenvoudige manier stagnaties oplost en de circulatie op gang brengt. Door het schrapen van de huid met een Guasha steen, wordt de doorbloeding in het bindweefsel gestimuleerd en worden afvalstoffen losgemaakt.

Bu Ming

Volgens de taoïstische filosofie ligt je bestemming niet buiten jezelf, maar diep in je. Diep verborgen in de Nieren en ontstaan uit het feit dat de Hemelse Hun, de bezieling, de stoffelijke Po binnendrong en alle mentale en spirituele entiteiten creëerde. Tijdens je ontwikkeling van baby naar peuter, van peuter naar kleuter, naar puber en volwassene raakt onze bestemming steeds meer bedekt en verwijdert van onszelf. Wie ben ik? Wat is het doel van mijn leven? Grote vragen, waar veel van onze cliënten en ook wijzelf als therapeut mee geconfronteerd worden.

Ademtherapie

Ademen doet iedereen! Wist je dat heel veel mensen niet goed ademen? Vaak ontstaan ademhalingsproblemen vanuit energetische of emotionele problemen. Door middel van mundra’s, acupressuurtechieken en ademhalingstechnieken leer je meer te ontspannen en het opbouwen van energie en het ontzuren en versterken van het immuunsysteem.

Inwijdingen

Reiki TuiNa 1

Een 2-daagse cursus TuiNa massage gecombineerd met Reiki energie.

Aartsengel rafaël inwijdingen I, 2, 3

Werken met de engelen energie

Draken inwijdingen 1, 2

Werken met de oer oude draken energie

Traditionele Engelse Heks

Een 1-jarige bacheloropleiding waarin je alle facetten van de Traditionele Engelse hekserij leert.

Eenhoorn inwijding

Werken met de eenhoorn energie

Hoe medestudenten mij ervaren

Samen met Lucinda heb ik de opleiding “ Inheemse kruiden volgens de traditionele Chinese geneeskunde” gevolgd. Tijdens de opleiding hebben we veel samengewerkt om elkaar te inspireren maar ook om elkaar te helpen om ons op dit gebied verder te ontwikkelen. Wat ik kenmerkend voor Lucinda vind, is dat zij vol toewijding en met veel creativiteit alle opdrachten heeft opgepakt en uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is dat zij de kruiden en de werking daarvan op een mooie wijze in beeld heeft gebracht. Ze steekt verder graag haar handen uit de mouwen. Met haar leergierige houding is zij direct aan de slag gegaan met het maken van diverse producten en de vormgeving daarvan. Alles ziet er prachtig verzorgd uit. Met die haar kenmerkende toewijding en creativiteit, heeft zij nu ook haar eigen bedrijf opgezet. Ik hoop dat zij met haar werkwijze veel mensen kan ondersteunen en inspireren die op hun pad zijn naar hun gezondheid.
Gonny Reinders

Student Natuurgeneeskunde

Lucinda is een geweldige medestudente binnen de hekserij wat actief en met heel veel liefde voor kruiden meedoet en wat het zeker gaat maken in de toekomst.

Cor en Marian Derikx

Lichtwerkers | www.para-ay.nl

Samen met Lucinda heb ik de opleiding Chinese voedingsleer gevolgd. Wat mij opvalt aan Lucinda is dat ze een echte doorzetter is. Aanwezig bij elke les en doet ook actief mee. Haar open en geïnteresseerde houding maakt haar een prettig persoon om mee samen te werken. Ze is oprecht en gaat uit van het goede van de mens. Met behulp van haar brede kennis en toewijding zal zij er alles aan doen om de persoon tegenover haar te helpen. Bij Lucinda ben je in goede handen. Ik wens haar veel succes met haar bedrijf en dat het maar een mooie bijdrage mag leveren aan onze liefdevolle samenleving!

Isabel de Groot

Chinese diëtetiek | ACT-Coach | Retraitekok | www.isabeldegroot.nl

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?


Neem dan contact met mij op, ik ben benieuwd naar wie je bent en wat ik voor jou kan betekenen!