Home » Blog » Sjamanisme » Sjamanisme neemt in populariteit toe maar wat is het nu?
sjamaan

Sjamanisme neemt in populariteit toe maar wat is het nu?

door | 29 nov, 2022 | Sjamanisme

Het sjamanisme wordt gezien als de oudste en krachtigste spirituele levenswijze en spirituele genezing die de mensheid kent. Voor natuurvolkeren over de hele wereld is het een belangrijk geloof. Vandaag aan de dag omarmen steeds meer mensen het sjamanisme als een moderne en praktische spirituele levenswijzen namelijk, leven in harmonie samen met de natuur.

Sjamanisme houdt in dat je in eerste instantie een bewuste levenshouding kiest. Je staat in verbinding met de natuur en moeder aarde, met jezelf en je omgeving. In verbinding staan betekent dat je vanuit liefde leeft voor de natuur, voor de ander en voor jezelf. Dat je vanuit je eigen waarheid leeft en zuiver om gaat met alles om je heen. Je bent dankbaar voor alles wat op je pad komt en dit breng je tot uiting via vuurceremonies, rituelen en gebeden. Dit alles vormt jou tot een Sjamaan. Natuurlijk is dit een proces. Je bent het niet in een keer, het heeft tijd nodig. Het vraagt om een levenshouding, om discipline, verbeeldingskracht en vertrouwen.

Verbinding met alles om ons heen

Een sjamaan staat dus in totale verbinding met alles om hen heen. In eerste plaats zijn sjamanen healers in hart en nier. Om goede resultaten te behalen werkt de sjamaan met het energieveld van de persoon in kwestie. Je kunt dit veld zien een zachte zijde laag om het lichaam heen. Deze laag wordt ‘aura’ genoemd. In deze laag is alle informatie opgeslagen waar een sjamaan mee werkt. In deze laag vindt je dus alle informatie over verstoringen zoals trauma’s, ervaringen uit vorige levens, angsten, programmeringen door voorouders, genetische blokkades of energieën die er niet in thuis horen.

Het gebruik van oeroude technieken

In het sjamanisme gebruikt men oeroude technieken om lichaam en geest in balans te brengen. Oftewel te herstellen in de natuurlijke staat van zijn. Tijdens healingsessies, rituelen en meditatie maakt men altijd gebruik van mystieke instrumenten als sjamanendrums, ratels, bellen, fluiten en klankschalen. Maar ook fluiten en zang. De kracht zit hem in herhalende klanken en haar specifieke trillingen. Deze trillingen brengen je in een hogere staat van bewustzijn. Het geeft een diepe ontspanning zowel fysiek als op mentaal niveau en heeft helende eigenschappen.

Door deze technieken te gebruiken krijgt een sjamaan antwoorden en inzichten in alles wat je maar wilt. Het geeft kracht en genezing. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Overgaven, los laten van zaken die jou niet meer dienen
  • Liefde voor jezelf en de ander
  • Leven vanuit je eigen hart, niet wat anderen van jouw verwachten
  • Verbinding met diepere lagen van zijn
  • Leven vanuit innerlijke kracht en rust
  • Healing op celniveau
  • Leven in het hier en nu
  • De kracht van stilte

Tijdens een healingsessie worden blokkades opgelost zodat er steeds meer ruimte komt waardoor het lichaam weer meer terug in balans komt. Oude patronen kun je gaan loslaten en fysieke of mentale klachten nemen daardoor af.

Volgens het Sjamanisme zijn er twee oorzaken van lichamelijke-, emotionele-, mentale problematieken of pijn. Er is ergens teveel of te weinig energie/trilling. Een sjamaan richt zich op helen van de spirituele oorzaak van ziekte of pijn en doet dit met hulp van krachtdieren en spirituele helpers zoals gidsen, engelen of andere lichtwezens.

Interessante artikelen

  • underconstruction
  • underconstruction

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf nu in op de nieuwsbrief van Lucinda Althea om het laatste nieuws, updates en andere leuke tips en informatie te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin