Soul loss

Wanneer je een deel van je eigen kracht, levenslust en vervulling in je leven verliest. Noemt men dat in het sjamanisme ‘soul loss’. Je bent als het ware een deel van je ziel verloren.

Soul loss geeft een gevoel van onvrede en leegte. Wat natuurlijk helemaal niet prettig is om te ervaren. Die leegte proberen we te compenseren door bijvoorbeeld hard te werken. Of je verliest jezelf in verslavingen of je hebt last van bewijsdrang. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waar iemand mee kan struggelen. Toch lukt het vaak niet om de leegte echt op te vullen. Het is net alsof je met een vierkant blokje een rond gat probeert af te dekken. Je weet dat er iets weg is, maar je weet niet wat. Er is ook nog een andere vorm van soul loss en dat is soul theft dit betreft een bijzondere vorm van soul loss.

Het ontstaan van soul loss gebeurt vaak door een schokkende gebeurtenis of een intense emotie. Vaak gebeurt dit op jonge leeftijd. Wanneer dit is gebeurt, was je niet instaat om de schok en de emoties direct een plaats te geven. Op z’n moment  isoleer je het. Dit gebeurt automatisch met als achterliggend idee dat het later wel aanbod komt. Echter komt dat later meestal niet. Waardoor je vaker last kan hebben van een herinnering van vroeger die nu nog steeds signalen van pijn en verlies van de ziel afgeven. Het onverwerkte gevoel uit de kinderjaren of een andere heftige gebeurtenis draag je dan nog dagelijks met je mee.

Alleen besef je dit meestal niet. En begrijp je ook niet waarom je last heb van bepaalde ongemakken of ziektes. Door te werken aan deze emoties en of gebeurtenissen. Kun je ervoor zorgen dat je ziel weer heelt. Waardoor de pijn, emoties of ziekte verminderd of zelfs helemaal mag genezen.