Home » Blog » Medicinale dranken » Berkensap is supergezond voor je lichaam
berkensap opvangen

Berkensap is supergezond voor je lichaam

door | 15 feb, 2021 | Medicinale dranken

 

Berkensap is een traditionele drank in Rusland, de Baltische staten en andere landen op het noordelijk halfrond gewonnen uit de berkenboom. Berkensap is supergezond. Ontgift je lichaam nu met berkensap.

 

Berkensap

Het gebruik van berkensap is al duizenden jaren oud. Vroeger was het een welgekomen energiebron, na de lange en magere wintermaanden. In de lente wanneer de grond ontdooit, zuigt de berk het grondwater op via de stam. Op deze manier komt in het voorjaar een rijke sapstroom op gang. Het sap van de berkenboom kan vers gedronken worden en smaakt als lichtzoet water. Berkensap valt onder de gezonde dranken want berkensap is supergezond.  Echter is berkensap kort houdbaar, je kunt het maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Indien je het langer wilt bewaren kun je ervoor kiezen om het in te vriezen.

 

Ontgift je lichaam nu met berkensap

Het drinken van puur berkensap, is een mooie gelegenheid om je lichaam te ontgiften van haar afvalstoffen.  Dit doe je voornamelijk in de lente. Berkensap kun je ook gebruiken voor een goede wijn. Daarnaast is zij ook uitermate geschikt om zich te mengen met andere wijnen of het stoken van wijnen.

 

Berkensap kopen of zelf maken?

Berkensap kun je ook kopen in natuurwinkels. Het is een ideale drank om je lichaam mee te zuiveren. Zelf berkensap winnen is veel leuker en goedkoper, ga jij deze uitdaging aan? Een voordeel van verse berkensap is dat er geen conserveringsmiddelen bevat en het puur natuurlijk is. Ontgift je lichaam nu met berkensap, die jezelf hebt opgevangen wat is nu leuker?

 

Wanneer kun je berkensap aftrappen?

Het aftappen van berkensap kan alleen rond maart. Dit is tevens de beste periode om je lichaam te ontgiften. Je hebt maar enkele weken de tijd om berkensap af te tappen. De beste tijd is wanneer de temperatuur in de vroege lente boven de acht á tien graden komt. Daarnaast is het belangrijk dat de eerste groene berkenbotten zich kenbaar maken. Aftappen kan totdat het sap wit begint te verkleuren.Tot die tijd is de berkensap supergezond voor je lichaam.

 

Hoe kan ik berkensap inwinnen?

Zorg er eerst voor dat je iets van plasticflessen hebt om de sap mee op te vangen. Omdat er nog kans op nachtvorst is adviseer ik je om geen glas te gebruiken. Vervolgens zoek je een mooie grote en stevige berkenboom op. Laat kleine berkenbomen met rust, zij zijn hiervoor nog te jong. Kies een berkenboom die goed voelt voor jou en vraag altijd in gedachten toestemming aan de boom om berkensap te tappen. Het gaat hier om de intentie, respect voor de natuur.

Voor kleine hoeveelheden kun je ervoor kiezen om een tak op te zoeken ter dikte van een vinger. Hier zaag je een stukje vanaf en vervolgens hang je de fles stevig vast aan de tak. Houdt de flesjes goed in de gaten. Zodra de flesjes bijna vol zijn haal je ze voorzichtig uit de boom. Deze manier van berkensap inwinnen is minder schadelijk dan de volgende methode.

Een andere traditionele methode

Om grotere hoeveelheden te winnen is, om in de stam van de berkenboom een gaatje te boren van 6 mm tot de harde kern. Vervolgens duw je in dit gaatje een slangetje van ook 6 mm en de andere uiteinde van het slangetje stop je in een fles. Een mooi voorbeeld hiervan in bijvoorbeeld een grote jerrycan. Laat het 24 uur lopen en vries het daarna in. Als je het slangetje verwijderd zorg ervoor dat je het gaatje in de boom netjes afdicht met een stokje, kurk of met wat zand. Tap niet meer dan 10 tot 15 liter per boom je wilt immers niet dat de boom dood gaat. Bedank daarna altijd de berkenboom in gedachten voor zijn opbrengst.

Ontgift je lichaam nu met berkensap want berkensap is supergezond!

 

Wat kun je met berkensap allemaal doen?

 

  • Berkensap is een goede ontgifter, een echte lenteschoonmaak voor het lichaam. Doe drie eetlepels berkensap in een glas water en drink het voor elke maaltijd op.
  • Je kunt er Berkensapwijn mee maken eventueel met rozijnen en citroenen. Dit gezonde en natuurzuivere zachte sap laat zich uitermate goed gebruiken als brouwwater.
  • Berkensap zit boordevol mineralen en sporenelementen, zoals: aminozuren, glutaminezuur, mineralen, enzymen, proteïnen, betuline en betulinezuur, antioxidanten, suiker (fructose, glucose en kleine hoeveelheden sacharose), vitamine B en vitamine C.
  • Nadat je je haren hebt gewassen kun je je haren met berkensap naspoelen (met een scheutje alcohol erbij) je hebt dan een fantastisch middel tegen hoofdpijn en roos.
  • Daarnaast is het een fijn middel om te gebruiken bij behandeling van eczeem. Aanbrengen op de droge huid.

Interessante artikelen

  • underconstruction
  • underconstruction

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf nu in op de nieuwsbrief van Lucinda Althea om het laatste nieuws, updates en andere leuke tips en informatie te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin