Home » Blog » Hekserij » Hekserij is steeds populairder maar wat is het nu precies?
Heks

Hekserij is steeds populairder maar wat is het nu precies?

door | 22 nov, 2022 | Hekserij

Geen oude vrouwtjes met een pukkel op de neus

Vaak denkt men bij hekserij aan oudere dames die lelijk zijn, krom lopen en een dikke pukkel op de neus hebben. Duivelse gedachten erop na houden en vol haat en wrok zitten. Ze vliegenrond op een bezemstelen en bij volle maan dansen ze naakt om een vuur heen. Sprookjes hebben er in de loop der jaren niet aan bijgedragen dat dit beeld van heksen juist werd vertaald.

Momenteel is er een groeiende interesse in de hekserij ontstaan, wat ik als Traditionele Engelse heks natuurlijk heel gaaf vindt. Hoe meer broeders en zusters, hoe mooier de wereld is. De mensen zijn meer opzoek naar magie en deinzen er niet meer voor terug om terug te gaan naar de basis, leven volgens de ritme van de natuur met haar eigen krachten. Want dat doet een heks!

Alles is energie

Hekserij kun je ook benoemen als natuurreligie al is hekserij op zichzelf geen religie. Heksen voelen aan dat de natuur en alles dat daaruit voortkomt bezield is en uit energie bestaat. Alles bestaat dus uit energie denk hierbij voorbeeld aan: mensen, dieren, planten en bloemen maar ook de aarde zelf, rivieren en andere wateren etc.

Sommige weten al van jongs af aan dat ze heks zijn. Anderen komen er gedurende jaren er pas achter. Het kan zomaar zijn dat iemand al van kinds af aan als bovennatuurlijke krachten bezit. Een geboren heks heeft zeker gemiddeld 7 mooie eigenschappen.

De maan

Zo kan het zomaar zijn dat jij je erg aangetrokken voelt tot de maan. Of jouw slaap jouw beïnvloed bij volle maanfases. Heksen zien de maan als een belangrijke natuurlijke kracht en staat centraal bij verschillende magische rituelen.

Aantrekking tot dieren

Heksen trekken ook dieren aan, dieren kunnen zelfs een energetische connectie met hen maken. Dit komt omdat een heks zich zo verbonden voelt met de natuur en alle wezens op aarde.

Hekserij

Empathische vermogen

Daarnaast zijn heksen ook vaak erg sterk empathisch. Hierdoor pikken zij allerlei verschillende energieën op uit hun omgeving. Dit zijn niet alleen energieën van andere mensen. Maar omvat ook energie van dieren, planten en overledenen en andere identiteiten. Alle energieën die opgepikt worden door een heks kunnen gebruikt worden in hun magische rituelen.

Donder en bliksem

Het zou je misschien inmiddels niks meer verbazen dat heksen donder en bliksem niet eng vinden, maar juist fascinerend. Het geluid van de donderslag en het bliksem ervaren zij meestal als prachtig. In de hekserij wordt de donderslag vaak gezien als een hele geconcentreerde magische energie die de natuur uit. Een geboren heks voelt zich in een storm vaak dat de magie in haarzelf wordt aangewakkerd.

Helende eigenschappen

Een heks heeft van nature helende eigenschappen. Heksen kunnen hun levensenergie in het lichaam bewust sturen en daarmee deze doorgeven aan iemand anders of een object. Naast een positieve sturing zijn ze ook instaat om van witte magie naar zwarte magie over te schakelen. Zelf werk ik nooit met zwarte magie. Ik geloof in karma. Wie goed doet, wie goed ontmoet en behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden zijn toch wel twee belangrijke facetten waar ikzelf graag oplet en mee bezig ben. Vandaar dat ik het tot witte magie behoud.

Visioenen

Het hebben van visioenen is voor een geboren heks niet vreemd. Zij hebben het vermogen om flitsen van andere tijden of werelden te ontvangen. Het halen van informatie uit vorige levens is voor een heks niet vreemd. Herinneringen uit vorige levens kunnen op verschillende manieren tot uiting komen. Denk bijvoorbeeld aan visioenen, dromen of lichamelijke sensaties.

Kindertijd en (edel)stenen

Door de sterke relatie die heksen hebben gebeurt het vaak dat ze zich als kind al aangetrokken voelen tot stenen en kristallen. Deze kinderen weten intuïtief heel goed welke helende energie goed voor hen is. Ikzelf voelde mij ook altijd al aangetrokken tot stenen, edelstenen, schelpen en veren. Een heks kan zich ook opladen door middel van op bloten voeten te lopen of op de grond te zitten of te liggen. Veel heksen zijn er dol op en voelen zich er heerlijk bij. 

elementen

Vier elementen

In de hekserij maakt men gebruik van de vier elementen, water, vuur, aarde en lucht. Hetzelfde geldt het principe van de Hindoeïsme en de boeddhisme. Binnen de Chinese geneeskunde maken we gebruik van vijf elementen namelijk: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Ook hier in de bron bestaat alles uit energie, de oer energie van het leven.

Verschillende cyclussen

Het is belangrijk om te weten dat heksen het leven eren. Dit doen ze door stil te staan bij de veranderingen in de natuur. Hierbij kun je denken aan de cycli van de natuur zoals herfst, winter, lente, zomer en de nazomer. En niet te vergeten de cycli van de maan. Wij mensen doorlopen cycli echter zijn daar de meeste mensen zich niet van bewust. In de kinderjaren is dit nog sterk aanwezig. Door de jaren heen sluiten de meeste zich hiervoor weer (onbewust) af.

Heksen zijn zich hiervan wel bewust en daardoor kunnen zij zich wel meebewegen met de natuurlijke veranderingen en ritmen die daarbij horen. Hierdoor krijgen heksen meer informatie tot zich en kunnen zij juist jou dienstbaar zijn. Jou helpen met inzichten of helpen met een healing. Daarnaast voeren heksen rituelen uit en vieringen van jaarfeesten en maanfeesten.

Interessante artikelen

  • underconstruction
  • underconstruction

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf nu in op de nieuwsbrief van Lucinda Althea om het laatste nieuws, updates en andere leuke tips en informatie te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin