Het leven van een heks

Het is je misschien inmiddels niet meer ontgaan heksen bestaan echt! Heksen zijn helemaal niet gevaarlijk, heksen houden zich vooral bezig met witte magie en voelen zich verbonden met alles om hen heen.

Hoe leeft een heks? Het gaat om de beleving en het vinden van jouw eigen kracht, je inzicht in de energie van de natuur en hoe jij daar zelf deel van bent. Een echte heks doet daarom niemand kwaad maar helpt juist waar mogelijk.

Heks

Heksen hebben vandaag aan de dag vaak een mooie woning, een baan buitenshuis, een man en kinderen. Overigens zijn er ook mannelijke heksen. Een heks is dus niet per definitie een vrouw. Zij leeft volgens de regels van de natuur en zorgt goed voor mens, dier en de natuur. Daarnaast houden zij zich bezig met rituelen, de maan, kruiden, brouwsels, drankjes, zalfjes, oliën, wierook, orakels, heling, spirits en nog veel meer.

Hekserij heeft niets met uiterlijk te maken. Heksen lopen helemaal niet rond in het dagelijks leven met een puntmuts of geiten wollen sokken. Traditionele heksen dragen graag jurken, liefst in de kleur zwart.

Er zijn ook zat moderne heksen die gewoon rondlopen in een hippe spijkerbroek en een normale casual shirt. Heksen dragen graag sieraden, vaak zit er een pentagram erin verwerkt. Ook dragen ze graag kristallen en laarsjes. Een moderne heks herken je dus niet zomaar aan het uiterlijk.